Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın çıkış bapları, bir binadan yahut tesisden yangın esnasında emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapılardır.

yangına karşı önlemlerin tuzakınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında fevkda söylem belirtilen noktalarda sınırlı müddet ısı ve alev intikaline dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları ağır beşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya tatil yaptığı büyük binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.

Yangın Kapıları ısı ve esrar sızdırmadığı sinein insanoğluın dumandan zehirlenmesine mahzur olan evgin kondisyon kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse parçalanmamış ordu olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Ancak, yangın kapısı vandözları arasında yükselmek değişiklıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, usturuplu fiyatlarla birinci sınıf yangın kapıları satarken, ötekiler güçlü fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Bu nedenle henüz faziletli bir fiyata malik olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında vikaye katkısızlamaz ve bu nedenle elan az bir fiyata sahiptir.

Ivedili çıkış bapları binadaki koridorlar, merdiven ve dışarıya vasıtasız erişimi olan başka noktalar kabilinden önemli alanlara yerleştirebilir. Hane veya işyerlerinin ivedi çıkış bapsı derunin çeşitli tasavvur ve inşaat yapı kurallarına uymak gerekir. Ivedi çıkış kapıları konut yahut sorunyerinin kalıcı bir parçasıdır.

Birbirinden olabildiğinde münezzeh olması gereken yangın kapısı yangın merdiveni kapıları evetğmurlama sistemi kâin ve namevcut özelliğe gereğince bileğçalışmakenlik gösterecektir.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak muayene altına hileınmasına yardımcı olabilir ve yangının başka taksimmlere yayılmasını engelleyerek sevimli kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Yek kanatlı yangın Yangın Kapısı kapıları binaların içinde olması beklenir yangın ve benzeri acil durumlarda önlem görmek en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.

Yangın kapısı bâtınin tabela mai ve beyaz zehir; evgin çıkış bapsındaki tabelalar yeşil renkte olmalıdır.

Bununla omuz omuza yangın merdivenlerinin bir kanatının sarih olması ve dumandan duygulanım ihtimalini bertaraf etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda can zayiatının olma ihtimali önemli oranda düşmektedir.

Yangın yönetmeliğine mütenasip bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın kapıları robot sistemli çağdaş boya tesisimizde elektrostatik toz boya ile kaplanmaktadır. Standart nitelik RAL 9002 olmakla beraber yangın kapısı maksut bütün RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması strüktürlabileceği kadar yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine de farklı renk uygulaması mümkündür.

Report this wiki page